Hieronder staat een samenvatting van een krantenartikel afkomstig uit
NRC-Handelsblad van 23 oktober 1997.
artikel
DEN HAAG, 23 OKT. | Water met | horecagelegenheden hetzelfde | ||
De Consumentenbond ver- | water geserveerd als uit de | |||
richtte een smaaktest met een | kraan van het toilet van de uit- | |||
panel van 23 geoefende proe- | spanning. Achter de bar werd | |||
vers. De proevers dronken het | het water door een pompje van | |||
kraanwater van negen waterlei- | cafés gehouden. Wie in een | koolzuur voorzien. | ||
dingbedrijven en negen ge- | café een glas mineraalwater | In een reactie op de conclu- | ||
bottelde koolzuurvrije waters. | bestelt, krijgt vaak een glas | sies zegt directeur J.H. Peters | ||
Opmerkelijk was dat het lek- | leidingwater vermengd met | van het Bedrijfschap Horeca | ||
kerste flessenwater werd ver- | koolzuur. Dat concludeert de | dat de gesuggereerde omvang | ||
slagen door zes kraanwaters. | Consumentenbond in zijn gids | van het verschijnsel ”schrome- | ||
Tegelijkertijd met dit onder- | van november. Onderzoekers | lijk overdreven” is. | ||
zoek werd een onderzoek onder | kregen bij 11 van de 31 bezochte |