Background image

terug

Uit het jaarverslag

Uit het jaarverslag van 2003 van Tecnic N.V.

Tecnic N.V. is een Nederlandse handelsmaatschappij op het gebied van technische producten. Sinds 1977 is Tecnic N.V. aan de officiële markt van de effectenbeurs van Euronext Amsterdam (Euronext N.V.) genoteerd.
Tecnic N.V. heeft vestigingen in negen landen. Het geografisch zwaartepunt van de activiteiten ligt in West-Europa (Nederland, België, Duitsland en Frankrijk). Daarnaast heeft zij vestigingen in Noord-Amerika en Zuidoost-Azië (Singapore, Maleisië en Thailand).

Het streven van Tecnic N.V. is een vooraanstaande marktpositie in West- en Midden- Europa op te bouwen om aldus een ‘Europese speler’ van formaat te worden. Tevens wil Tecnic N.V. aanwezig zijn in Noord-Amerika en Zuidoost-Azië.
In het jaar 2003 werd met gemiddeld 1.694 medewerkers een omzet van € 339,6 miljoen gerealiseerd. In het jaar 2002 werd een omzet van € 302,3 miljoen gerealiseerd met gemiddeld 1.488 medewerkers.
Het nettoresultaat over 2003 was € 17,7 miljoen tegen € 15,2 miljoen in 2002.

Tecnic N.V. kenmerkt zich als een door kennis en toegevoegde waarde gedreven handelsonderneming. De activiteiten van deze onderneming bestaan uit de inkoop, opslag, veredeling, distributie en verkoop van een hoogwaardig en breed assortiment van werktuigbouwkundige componenten. Met een sterk ontwikkelde technische en logistieke dienstverlening en kennis van producten en toepassingen worden alle bedrijfstakken van de industrie bediend. Het bieden van toegevoegde waarde door brede en diepe productlijnen, kennis en veredeling staat bij alle activiteiten voorop. Tecnic N.V. levert aan circa 50.000 klanten, heeft een assortiment van meer dan 150.000 artikelen en betrekt haar producten bij een groot aantal gekwalificeerde leveranciers.


Financiële doelstellingen Tecnic N.V.

De realisatie van deze doelstellingen bevordert een duurzame relatie met onze afnemers en leveranciers, verhoogt de ontwikkelingskansen voor onze medewerkers en moet leiden tot waardegroei voor onze aandeelhouders.
De financiële doelstellingen voor de komende jaren zijn:

  1. een gemiddelde groei van de netto omzet van 10 à 15 procent per jaar, hetzij via autonome groei, hetzij via overnames;
  2. een solvabiliteitspercentage van 150% (zie formuleblad);
  3. een gemiddelde toename van het nettoresultaat per aandeel met 5% à 10% per jaar;
  4. een dividenduitkering van circa 50% van het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening.