Background image

terug

Gegevens van de vestiging Utrecht

Gegevens van de vestiging Utrecht van Carière B.V. ten behoeve van de resultatenrekening 2001/2002 (voor invoering van maatregelen a, b en c)

Algemeen

Vaste activa

De onderwijsinstelling is gevestigd in een nieuw gebouw dat op 1 september 1995 is opgeleverd. De totale bouwkosten bedroegen € 200.000,-.
Men schreef op het gebouw jaarlijks 5% van de aanschafwaarde af, voor het eerst op 31 augustus 1996.
Vanaf 1 september 2001 zal afgeschreven moeten worden op basis van de vervangingswaarde. Het jaarlijkse afschrijvingspercentage blijft daarbij gehandhaafd op 5% per jaar.
Volgens een taxatie bedraagt op 1 september 2001 de nieuwbouwwaarde van het gebouw € 300.000,-.

Op de overige vaste activa, zijnde de inventaris (stoelen en tafels en dergelijke), wordt 20% per jaar van de vervangingswaarde afgeschreven. De vervangingswaarde per 1 september 2001 is € 20.000,-.

Overdag wordt het gebouw verhuurd aan een instelling voor kinderopvang. De maandelijkse huur bedraagt € 1.000,-. De huurovereenkomst is opzegbaar per 1 augustus van elk jaar.

Vreemd vermogen
Het vreemd vermogen van de vestiging Utrecht bestaat uitsluitend uit een hypothecaire lening die aangewend is voor de financiering van het gebouw. Deze lening ten bedrage van € 150.000,-, is afgesloten op 1 januari 1995 en wordt lineair afgelost. De looptijd van de lening is 30 jaar. Het interestpercentage is met ingang van 1 januari 1999 vastgesteld op 4,5% per jaar. De jaarlijkse aflossing en interestbetaling geschieden op 31 december, voor het eerst op 31 december 1995.

Loonkosten

  • Het bruto uurloon van de docenten is afhankelijk van het niveau van de opleiding die zij verzorgen. Met elke docent is een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd gesloten.
  • Docenten worden benoemd voor de duur die overeenkomt met het aantal lesweken.
  • Het vakantiegeld bedraagt 8% van het bruto loon.
  • De sociale lasten voor de werkgever bedragen 16% van het brutoloon inclusief het vakantiegeld.
  • Naast de docenten heeft de vestiging Utrecht een vestigingsdirecteur en een parttime conciërge in dienst.
  • De jaarlijkse loonkosten, inclusief sociale lasten en vakantiegeld, van de directeur bedragen € 30.000,- en van de conciërge € 5.000,-.
Onderwijshulpmiddelen
  • De kosten van onderwijshulpmiddelen (kopieën, papier, etc.) bedragen € 5,- per cursist per cursusjaar.
Overige kosten
  • De overige kosten (onroerendzaakbelasting, administratie, etc.) bedragen € 300,- per maand.
Organisatie
Er is geen enkele cursist die meer dan één opleiding tegelijkertijd volgt.
Er wordt uitsluitend lesgegeven in het eigen gebouw. De maximale capaciteit per lokaal is 28 cursisten. Er wordt naar gestreefd om een cursusgroep maximaal te bezetten. Elke opleiding heeft een programma dat 30 lesweken per cursusjaar omvat.