Background image

terug

Balans Dijksma N.V.

Balans Dijksma N.V. per 31 december 2005, winst- en verliesrekening over 2005, voorstel winstverdeling van de winst 2005



Winstverdeling 2005

Voorstel van de directie
Van de winst na belasting zal 40% gereserveerd worden, het restant zal in de vorm van stockdividend uitgekeerd worden met dien verstande dat het cashdividend gelijk gesteld wordt aan de dividendbelasting (25%).
Het voorstel van de directie is gebaseerd op de overweging dat winstuitkeringen in de vorm van stockdividend in plaats van cashdividend, de (gedeeltelijke) aflossing van de 8% achtergestelde lening vanaf 2006 mogelijk maakt.

Voorstel van de raad van commissarissen
Ten aanzien van de reservering is de raad het met de directie eens. Ten aanzien van de dividenduitkering wenst de raad van commissarissen te onderzoeken of het restant volledig als cashdividend uitgekeerd kan worden.
De raad van commissarissen gaat er in haar overwegingen van uit dat de aflossing van de 8% achtergestelde lening in een keer geschiedt op 31 december 2009. Voor de aflossing zal nieuw vreemd vermogen worden aangetrokken door uitgifte van nieuwe obligaties of door het afsluiten van een nieuwe banklening.