Background image

terug

Deel van het inspectierapport van Advisport

Deel van het inspectierapport van Advisport

Met betrekking tot de vloer in de sporthal zijn wij tot de volgende bevindingen gekomen:

Waarneming Gevolg Oplossing
Overmaat aan stof in berging, kauwgum- en andere vlekken op vloer. Vloer vertoont slijtageplekken, waarschijnlijk als gevolg van onjuist schoonmaken. Bovenkant van potten1) in enkele gevallen lager dan de vloer Gevaar vallen van docent en leerlingen; gevaar voor infecties na valincidenten. Vloer voldoet niet meer aan eisen die de overheid aan vloeren stelt. Gevaar voor verzwikkingen, verstuikingen bij docent en leerlingen. Vlekken verwijderen en regelmatig schoonmaken. Groot onderhoud vloer; in vervolg schoonmaken door kundig personeel. Potten en vloer op gelijke hoogte laten brengen.

Conclusie met betrekking tot de vloer van de sporthal:
De vloer mag met ingang van het nieuwe schooljaar niet meer gebruikt worden. Wij adviseren dringend de vloer door een deskundige te laten beoordelen en een plan van revisie op te stellen, omdat de vloer niet meer voldoet aan de wettelijke eisen.

Wij hebben vastgesteld dat de slijtageplekken waarschijnlijk veroorzaakt zijn door onregelmatig en ondeskundig uitgevoerd onderhoud. Wij adviseren meer aandacht te besteden aan regelmatig en deskundig onderhoud.

1) Een pot is een gat in de gymvloer waar (volleybal- of badminton-) palen in kunnen worden gezet.