Background image

terug

Schinderhannes

Bij deze opgave horen de informatiebronnen "Drie denkrichtingen over straffen" tot en met "Redactiestatuut van The New York Times" .

De legende van Schinderhannes, leider van een struikroversbende rond 1870, geniet in Limburg en de Achterhoek grote bekendheid.
Filmproducent Mokino bv overweegt deze legende in de zomer van 2013 te gaan verfilmen om deze film vervolgens in de bioscopen en op dvd uit te brengen. Mokino gaat ervan uit dat de exploitatieperiode loopt van 15 juni 2013 tot 15 juni 2014.
Mokino wil bij de financiering ook particuliere beleggers aantrekken en hen voldoende rendement in het vooruitzicht stellen.

In informatiebron "Kenmerken van de filmsector" wordt uiteengezet hoe een film wordt geproduceerd en vervolgens wordt gedistribueerd.
In informatiebron "Distributieovereenkomst tussen Mokino bv en Eye Film bv" is een gedeelte uit de distributieovereenkomst, die filmproducent Mokino met filmdistributeur Eye Film bv wil sluiten om de film Schinderhannes uit te brengen, opgenomen.