Background image

terug

Senegal worstelt met globalisering

Senegal worstelt met globalisering




Positief neveneffect voedselcrisis

Nu de prijzen van geïmporteerde   en rijst gaan steeds meer
tarwe en rijst fors gestegen zijn,Senegalezen in plaats van brood weer
neemt de vraag naar inheemse granenmaïspap eten en in plaats van rijst
toe en groeit de populariteit vangierst of fonio, een lokale graansoort
inheemse gerechten. Zo zijn dedie goed gedijt op arme gronden en in
inwoners van Senegal, zeker in dewisselvallige omstandigheden. De
hoofdstad Dakar, gewend geraakt aanSenegalese overheid propageert de
een ontbijt met wit stokbrood datlokale graansoorten al jaren, maar
gebakken wordt van geïmporteerdezonder succes. Door de voedselcrisis
tarwe. ’s Middags eten ze veelal rijstlukt dat nu ineens wel. Sommige
met vissaus. In tegenstelling tot tarwescholen leren kinderen weer
wordt er wel rijst verbouwd inSenegalees te eten. De prijzen van de
Senegal, maar niet voldoende om aaninheemse graansoorten stijgen ook,
de binnenlandse vraag te voldoen.maar veel minder.
Door de gestegen prijzen van tarwe