Background image

terug

Vraag 1

In 2001 peilde de commissie-Terlouw de mening van het publiek over het toepassen van genetische modificatie bij onze voedselproductie. Uit een artikel hierover is een alinea overgenomen (bijlage "Genetisch aangepast voedsel").

Het doel van genetische modificatie kan zijn het vergroten van de opbrengst per hectare.
Voorbeelden van door genetische modificatie veranderde gewassen zijn:

  1. aardappelplanten met grotere bladeren;
  2. komkommerplanten waarvan de bladeren bestand zijn tegen vraat door insecten;
  3. maïsplanten die in staat zijn om N2 te binden;
  4. rijst die bèta-caroteen (pro-vitamine A) bevat;
  5. soyaplanten die bestand zijn tegen een chemisch onkruidbestrijdingsmiddel;
  6. tomatenplanten met vruchten waarvan het rijpen na de oogst uitgesteld kan worden.
Schrijf de nummers op van de gewassen waarvan verwacht kan worden dat de opbrengst per hectare onder invloed van de toegevoegde genen groter is dan normaal.

terug

Bijlage(n)

Bij deze vraag worden één of meerdere bijlagen gebruikt.

Bijlage: Genetisch aangepast voedsel