Background image

terug

Vraag 17

Met de woorden “l make you an offer you can’t refuse” legt aannemer Harm Hobbema, lid van de BusinessClub Delfzijl, aan het gemeente- en stichtingsbestuur het volgende reddingsplan per 31 december 2012 voor:

Grond Aannemersbedrijf Harm Hobbema neemt de grond over tegen de balanswaarde en tegen directe betaling.
Stadion In verband met groot achterstallig onderhoud neemt aannemersbedrijf Harm Hobbema het stadion over voor het symbolische bedrag van € 0,01 en zal het aannemersbedrijf het stadion vervolgens renoveren en exploiteren.
Sponsorgelden Als hoofdsponsor zal het aannemersbedrijf per direct alle nog te ontvangen sponsorgelden betalen.
Vreemd vermogen Met bovenstaande ontvangsten uit het reddingsplan lost FC Ommeland direct de hypothecaire lening af en betaalt ze alle crediteuren. Vervolgens zal aan de gemeente Delfzijl de 2% lening worden terugbetaald voor zover dat nodig is om aan de eis van de KNVB te voldoen dat een BVO een solvabiliteit (EV/VV) heeft van minimaal 0,1.

Het gemeentebestuur en het stichtingsbestuur van FC Ommeland gaan akkoord. Op 31 december 2012 is het hele plan uitgevoerd.
Het besluit van de KNVB ten aanzien van de transferwaarde spelers en de uitvoering van het reddingsplan hebben gevolgen voor het eigen vermogen op 31 december 2012.

Bereken de maximale omvang van het vreemd vermogen per 31 december 2012 als gevolg van de solvabiliteitseis van de KNVB. Bereken hiertoe eerst de omvang van het eigen vermogen op 31 december 2012.

terug

Bijlage(n)

Bij deze vraag worden één of meerdere bijlagen gebruikt.

Bijlage: FC Ommeland