Background image

terug

Vraag 7

Voormalig motorsportjournalist en autocoureur C.Vorilhon schreef het boek ‘Het Ware Gezicht van God’, waarin hij vertelt hij over zijn bijzondere ervaringen met buitenaardse wezens die verantwoordelijk zouden zijn voor het ontstaan van de mens.
Vorilhon werd in 1973 naar eigen zeggen door een innerlijke stem gedreven naar een vulkaankrater te rijden, waar hij een buitenaards wezen van één meter twintig lang zag staan, die in alle rust Vorilhon vertelde over de oorsprong van de mensheid.
Het wezen zou hebben gezegd: “Wij waren degenen die al het leven op aarde hebben ontworpen. Jullie hebben ons voor goden aangezien.
Wij stonden aan de oorsprong van al uw grote religies.”
Ook zei het wezen dat Vorilhon voortaan door het leven zou gaan als ‘Raël’, profeet of boodschapper.
Later zou hij ook zijn meegenomen naar de thuisplaneet van dit wezen.
Vorilhon stichtte vervolgens als profeet Raël een organisatie: de Raëliaanse Beweging.
Deze beweging gaat uit van een doelbewuste schepping van de mens door deze wetenschappelijk vergevorderde buitenaardse wezens: de Elohim.
De Elohim maakten volgens Raël vijfentwintigduizend jaar geleden al gebruik van genetische manipulatie.
Deze genetische manipulatie kan volgens Raël ‘wetenschappelijk creationisme’ worden genoemd: de Elohim schiepen de mens door middel van het klonen van hun eigen DNA letterlijk ‘naar hun evenbeeld’. De Raëliaanse Beweging wil de op wetenschappelijke kennis gebaseerde techniek van het klonen nu in deze tijd opnieuw inzetten, zodat wij als mensen het eeuwige leven kunnen bereiken.
De techniek van het klonen wordt door velen als product van wetenschappelijke vooruitgang gezien.

Waarom kan wetenschappelijke kennis niet als een probleemloze bron van vooruitgang worden beschouwd?
Beargumenteer je antwoord aan de hand van een opvatting van de Raëliaanse Beweging, zoals in bovenstaande inleiding verwoord.