Background image

terug

Fitnesszaak

In deze opgave blijft de btw buiten beschouwing.

Johan en Ineke openden op 1 januari 1996 de fitnesszaak Joinforfit vof (of openbare vennootschap) in het winkelhart van het Gelderse dorp Wijchen. Joinforfit biedt conditietraining en krachttraining aan. Johan en Ineke zijn de enige eigenaren van Joinforfit.

Naast de komst van een concurrerend lowbudget-fitnesscentrum (zie informatiebron "Fitness voor een fooi oorzaak aardverschuiving") op een nabijgelegen bedrijfsterrein, zorgde later ook de economische crisis voor financiële problemen bij Joinforfit in de jaren 2008 en 2009.

Om de nadelige gevolgen van deze financiële problemen voor de eigenaren van de onderneming te beperken, hebben Johan en Ineke de ondernemingsvorm van Joinforfit op 1 januari 2011 omgezet in een besloten vennootschap (bv). Hierin zijn zij directeur-grootaandeelhouder (DGA, zie informatiebron "Directeur-grootaandeelhouder"). De verdeling van het ingebrachte eigen vermogen van Johan en Ineke bleef onveranderd.
Sinds de oprichting op 1 januari 1996 heeft Joinforfit één medewerker in dienst die trainingen verzorgt. De loonkosten van deze medewerker zijn jaarlijks met 2% gestegen.