Background image

terug

Vraag 7

Inleiding
In de eerste helft van 2013 waren ziekenhuizen veelal negatief in het nieuws. Zo besteedde het radioprogramma Argos aandacht aan het hoge sterftecijfer van het hartcentrum van het Hagaziekenhuis in Den Haag (bijlage "Al jaren te veel doden bij operaties hartcentrum Hagaziekenhuis"). Ook publiceerden onderzoekers in het blad Medisch Contact een studie waaruit blijkt dat de ziekenhuissterfte in Nederland sterk verschilt per regio (bijlage "Ziekenhuissterfte verschilt regionaal"). Patiënten lijken zich van alle media-aandacht echter weinig aan te trekken: ondanks de negatieve publiciteit is het imago van de Nederlandse ziekenhuizen nauwelijks geschaad (bijlage "Patiënt blijft ziekenhuis vertrouwen").

Gebruik bijlage "Al jaren te veel doden bij operaties hartcentrum Hagaziekenhuis".
Massamedia vervullen verschillende maatschappelijke functies, zoals de informatiefunctie. Binnen de informatiefunctie zijn weer verschillende (sub)functies te onderscheiden zoals de agendafunctie en de opiniërende functie.

Leg uit welke twee andere subfuncties van de informatiefunctie van de media het radioprogramma Argos vervult waarnaar in bijlage "Al jaren te veel doden bij operaties hartcentrum Hagaziekenhuis" wordt verwezen.