Background image

terug

Vraag 27

Er blijkt een groot verschil in onderdrukking van ghrelineafgifte te zijn tussen eiwitten uit rundvlees en eiwitten uit zuivelproducten. Toch zijn beide soorten eiwitten afkomstig van runderen.
Enkele feiten over runderen zijn:

  1. Runderen die voor de vleesproductie worden gehouden, behoren tot veelal andere rassen dan runderen die voor de melkproductie worden gebruikt.
  2. Vlees dat we consumeren is grotendeels afkomstig van jonge runderen, melk van oudere.
  3. In de melk secreterende cellen van de uiers zijn andere genen actief dan in de spiercellen.
  4. Runderen die voor de vleesproductie dienen, krijgen veelal ander voer dan runderen die voor de melkproductie worden gebruikt.
Welke van deze feiten geeft de beste verklaring voor het verschil in eiwitsamenstelling tussen zuivel en vlees?

terug

Bijlage(n)

Bij deze vraag worden één of meerdere bijlagen gebruikt.

Bijlage: Eiwitten remmen hongerhormoon