Men had het vermoeden dat bij de hydrolyse van één van de zuivere tripeptiden een
mengsel van de aminozuren alanine, glycine en valine ontstond. Dit mengsel werd met
behulp van papierchromatografie onderzocht. Hiertoe bracht men op chromatografiepapier
een hoeveelheid van de zuivere aminozuren en een hoeveelheid van het mengsel
op. In onderstaande figuur is dit aangegeven. Van de drie opgebrachte aminozuren lost valine in de
gebruikte loopvloeistof het best op en hecht het slechtst aan het papier, terwijl alanine het
slechtst oplost en het best hecht.
Op eenzelfde wijze onderzocht men de samenstelling van de andere twee tripeptiden. De
volgende drie tripeptiden bleken uit het hexapeptide te zijn ontstaan:
Gly-Val-Ala, Leu-Phe-Gly en Val-Ala-Ser
Geef de volgorde aan waarin de aminozuureenheden in een molekuul van het hexapeptide zijn gekoppeld. Gebruik daarbij de afgekorte notaties voor de aminozuren.