Background image

terug

Vraag 16

tekstfragment 2

Veel twintigers proberen te voldoen aan een zelfopgelegd ideaalbeeld. Ze streven naar perfectie. Met bewerkte portretten van generatiegenoten geeft ontwerpster Boudewien van den Berg dit ideaal een gezicht. Interpretation of a generation heet het project.
Van den Berg kwam op het idee toen ze ongeveer een jaar geleden krantenartikelen las over de kwalen van twintigers, 'de generatie Y': het streven naar perfectie en het niet kunnen voldoen aan verwachtingen, met ontevredenheid en soms depressie en angsten tot gevolg. "Ik ben met generatiegenoten gaan praten, maar ook met de generatie van mijn ouders. Die hadden vroeger natuurlijk óók ambities, maar de huidige generatie twintigers lijkt het er veel moeilijker mee te hebben. Wij moeten meer van onszelf. Je bent je de hele tijd bewust van alle opties, van alles wat je zou kúnnen doen en willen. Als je je eigen doelen niet verwezenlijkt, voelt dat al snel als falen."
"Het project draait vooral om twee dingen", zegt Van den Berg: "de onder twintigers gevoelde verwachting van het perfect moeten zijn en de mogelijkheid een beeld van jezelf te construeren."

naar: Sara Berkeljon, Generatie Perfectie

Zowel in de hoofdtekst als in tekstfragment 2 wordt geschreven over mensen die proberen te voldoen aan een ideaalbeeld.

Wat is het belangrijkste verschil tussen de hoofdtekst en tekstfragment 2?

terug

Bijlage(n)

Bij deze vraag worden één of meerdere bijlagen gebruikt.

Bijlage: De wereld als jury