Background image

terug

Vraag 27

De heer Ton runt sinds enige jaren het goedlopend restaurant De Gouden Lepel te IJsselstein.
De capaciteit van het restaurant is maximaal 45 gasten per avond. Het restaurant is geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur tot 24.00 uur.
Jaarlijks bezoeken (tot 1 juli 2010) 8.000 betalende gasten De Gouden Lepel. De bezoeken zijn gelijkmatig over de kwartalen verdeeld.

De inkoopwaarde van de ingrediënten bedraagt gemiddeld € 15,- per maaltijd. De overige variabele kosten die samenhangen met de bereiding van een maaltijd zijn gesteld op gemiddeld 10% van de inkoopwaarde per maaltijd.
Gemiddeld besteedt een gast € 37,10 inclusief 6% btw per maaltijd. Daarnaast besteedt diezelfde gast gemiddeld een bepaald bedrag aan drankjes per maaltijd (zie informatiebron "Gemiddelde besteding aan drankjes").

Bereken met behulp van de dekkingsbijdrage van € 22,50 per gast, hoeveel gasten De Gouden Lepel minimaal in een kwartaal zou moeten ontvangen om geen verlies te lijden.

terug

Bijlage(n)

Bij deze vraag worden één of meerdere bijlagen gebruikt.

Bijlage: Gemiddelde besteding aan drankjes