Background image

terug

Vraag 18

Gerrit van der Made heeft enkele jaren geleden het melkveebedrijf van zijn ouders overgenomen. Vanaf dat moment heeft hij het bedrijf omgevormd tot een biologisch melkveebedrijf. Gerrit heeft het vak van melkveehouder geleerd door van jongs af aan op het bedrijf van zijn ouders mee te werken.

De kostprijs van een liter melk van het bedrijf van Gerrit is hoger dan de kostprijs van een liter melk van een ‘gewoon’ (niet-biologisch) melkveebedrijf.
Hieronder staan drie kenmerken van een biologisch melkveebedrijf, in vergelijking met een ‘gewoon’ melkveebedrijf:
  1. Een biologisch melkveebedrijf is arbeidsintensiever.
  2. Een biologisch melkveebedrijf houdt minder koeien per hectare.
  3. Een biologisch melkveebedrijf kan ‘groene leningen’ krijgen tegen een lagere rente dan normaal.

Welk(e) van deze kenmerken kan / kunnen een oorzaak zijn van de hogere kostprijs bij Gerrit?