Background image

terug

Schrijfopdracht

Verplaats je in de volgende situatie. Op jouw school is een rel geweest rond het gebruik van mobieltjes. In een klas hebben leerlingen een docent uitgedaagd.
Hij is daarop boos geworden. De leerlingen hebben zijn boze reactie met een paar mobieltjes op film opgenomen. Zij hebben die filmpjes samengevoegd en vervolgens op een internetsite gezet. De schooldirectie heeft daarop de drie betrokken leerlingen van school gestuurd.
Het incident zorgt voor veel beroering op school. Veel docenten willen het gebruik van mobieltjes op school sterk beperken. Veel leerlingen en ook veel ouders zijn daartegen. Jij woont een gezamenlijke bijeenkomst van de ouderraad en de leerlingenraad bij, waar gediscussieerd wordt over het gebruik van mobieltjes op school en tijdens schoolkampen. Verschillende ouders vinden het prettig dat leerlingen naar huis kunnen bellen als ze bijvoorbeeld ziek zijn.
Maar een andere ouder denkt, dat het voortdurende gebel tijdens een schoolkamp het idee van samenwerken in een groep doorbreekt. Verder komt het feit ter sprake dat bij diverse leerlingen de afgelopen periode het mobieltje is gestolen. Ook de vaak onverwacht hoge rekeningen worden genoemd. Tot slot geven verschillende ouders aan dat het steeds vaker niet meer blijft bij bellen en sms-en. De mogelijkheid om allerlei filmpjes te verspreiden wordt aangehaald.
Enkele leerlingen noemen ook het feit dat klasgenoten last hebben gehad van pesterijen via hun gsm.
Ook in jouw eigen klas wordt over het voorval gepraat. De meeste leerlingen keuren de film af. De klas besluit een artikel over het onderwerp “Mobieltjes” naar de schoolkrant te sturen. Jij krijgt de opdracht dat artikel te schrijven.