Background image

terug

Weinig allochtonen naar stembus in Bilgaard

Weinig allochtonen naar stembus in Bilgaard
Ik leef hier, dus ik beslis mee
tekst 1
Leeuwarden - Om zes uur gistermiddag hadden 624 mensen hun stem uitgebracht. Dat er maar tien van hen allochtoon waren, vindt Soeresh Ramautar onbegrijpelijk en natuurlijk veel te weinig. In de wijk wonen relatief veel allochtonen. De 24-jarige is in Leeuwarden geboren, maar zijn ouders komen uit Suriname. 'Ik vind het zwak dat de allochtonen minder naar de stembus gaan. Ze worden toch vaker gezien als een mindere, of zo. Het is dan juist zo belangrijk dat ze gaan stemmen en dus mee beslissen. Mijn ouders stemmen ook. Al vanaf het moment dat ze dit in Nederland mochten.' Veel verschil in de wijze waarop men in Nederland en in zijn geboorteland stemt, is er niet meer.
bron: Friesch Dagblad van 5 maart 1998
Eerste modevakschool voor allochtone vrouw
tekst 2
'Sheherazade' in Amsterdam is de enige allochtone modevakschool in Nederland. Tien jaar geleden raakte El Boukmiri gefascineerd door het ondernemerschap. Ze werkte als welzijnswerkster in een buurthuis, maar eigen baas zijn leek haar wel een uitdaging.Temidden van talrijke mannelijke landgenoten, die in hartje Amsterdam slagerijen en groentenzaakjes beheren, opende zij haar eigen modevakschool.
Na de eenjarige opleiding, die ruim fl. 1.100,= kost, kunnen gediplomeerden een baan zoeken als verkoopster in 'één van de betere modehuizen' of een eigen zaak beginnen.Wie bij El Boukmiri nog een jaartje langer studeert, kan zelf lesgeven op een modevakschool.
bron: Friesch Dagblad van 5 maart 1998