Background image

terug

Bereiden van voedsel

Door goed te letten op hygiëne, houdbaarheid en kwaliteit van producten kan de kans op voedselvergiftiging worden verkleind.
In de afbeelding hieronder staan twee recepten voor het maken van ijs.

Yoghurt-ijs met
3 soorten rood fruit


Ingrediënten
100 g frambozen, 100 g aardbeien
50 g aalbessen, 2 dl yoghurt
1 eetlepel geklopte kwark
125 g suiker

Was en droog de vruchten en ontdoe ze van de steeltjes; doe ze in de mixer om een dunne puree te maken.
Meng in een kom de yoghurt, de kwark en de suiker.
Klop totdat de suiker goed opgelost is.
Voeg de vruchtenpuree toe.
Meng het geheel goed dooreen en doe het over in de ijsbereider.
SINAASAPPELPARFAIT
4 personen:4 sinaasappelen
4 ei-dooiers
4 eetl. suiker
3 dl. slagroom
  1. De sinaasappelen met warm water goed schoonborstelen.
  2. Een kapje van de sinaasappelen snijden en het vruchtvlees en sap uit de sinaasappelen scheppen. De velletjes en pitten verwijderen en het sap bewaren.
  3. De ei-dooiers met de suiker licht en luchtig kloppen.
  4. De slagroom stijfslaan en met het sinaasappelsap door het dooiermengsel spatelen.
  5. De sinaasappelen met het slagroom-dooiermengsel vullen en de sinaasappelen 3 tot 4 uur of langer in de vriezer zetten.