Background image

terug

Een excursie vanuit Kiev naar Tsjernobyl

Een reis naar St. Petersburg

St. Petersburg: in de voetsporen van de Tsaren

Het prachtige en statige Sint Petersburg spreekt bij velen tot de verbeelding. Dit ‘Venetië van het Noorden’ lijkt verdacht veel op ons eigen Amsterdam, waar Tsaar Peter de Grote dan ook inspiratie opdeed voor zijn stad. St. Petersburg ligt aan de Finse Golf die in verbinding staat met de Oostzee. St. Petersburg is net als Amsterdam gegroeid door de belangrijke havenfunctie. De unieke architectuur kreeg vorm onder Elizabeth en later onder Catharina II. Als ‘venster naar Europa’ en hoofdstad van het Russische Rijk van 1712 tot 1917, werd St. Petersburg de bakermat voor kunst en literatuur.

3 dagen**** Hotel Park Inn Pulkovskaya Eén van de grootste hotels van St. Petersburg met veel faciliteiten voor zowel de zakenman als de toerist.
vanaf € 428.

bron 7
Een reis van Moskou naar Vladivostok met de Trans-Siberië Expres



bron 8
Een bijzondere treinreis met de Trans-Siberië Expres
Maak kennis met de uitgestrekte naaldwouden van Siberië en de gewoonten van de Mongoolse volkeren in het Aziatische deel van Rusland.

bron 9
Een excursie vanuit Kiev naar Tsjernobyl

Met twintig andere toeristen rijden we door het heuvelachtige landschap tussen de Oekraïense hoofdstad Kiev en Tsjernobyl, naar de kernreactor die op 26 april 1986 ontplofte. Er ontsnapte veel radio-actieve straling die gevaarlijk is. Nu mogen we als toerist gaan kijken wat de gevolgen zijn voor het landschap¸ planten en dieren. De trip met SoloEast Travel lijkt op tientallen andere ‘ecological tours’ die toeristenbureautjes in Kiev aanbieden. De prijs varieert, van 100 tot 1000 dollar. Daarvoor krijg je een dagretour met een bus en een gids.


In de voormalige Sovjet-Unie zijn er veel toeristische bestemmingen. Daaronder zijn heel bijzondere te vinden. In bron 6 tot en met 9 vind je een aantal van deze bestemmingen.



korte vakantie dagtoerisme combinatie natuur-cultuur
A St. Petersburg Siberië Expres Tsjernobyl
B St. Petersburg Tsjernobyl Siberië Expres
C Siberië Expres St. Petersburg Tsjernobyl
D Siberië Expres Tsjernobyl St. Petersburg
E Tsjernobyl St. Petersburg Siberië Expres
F Tsjernobyl Siberië Expres St. Petersburg