Background image

terug

Xavier en Dominique

Es viva España!

Dominique en Xavier, 17 en 18 jaar oud, zeggen een te gekke reis gemaakt te hebben door Spanje. Een verslag van hun reis.

Een maand lang reisden wij door Spanje met een interrailkaart. We sliepen in jeugdherbergen. Het was een reis om nooit te vergeten.

Xavier: “Onze reis begon in Eindhoven. Daar namen we de trein naar Barcelona, waar we vijf dagen bleven. Een geweldige stad met veel prachtige oude gebouwen. Vanuit Barcelona maakten we vervolgens een reis met de trein door Spanje. Als eerste gingen we naar Sevilla.”

Dominique: “Een te gekke stad. Veel disco’s, lekkere eettentjes en leuke boetiekjes.
Ook hebben we de grote kermis een paar keer bezocht.”

Xavier: “Na vijf dagen zijn we vanuit Sevilla verder gereisd naar Granada. We kwamen daar ook veel oudere vakantiegangers tegen, vaak lopend op bergschoenen. Maar ja, die heb je ook wel nodig met al die bergen. En natuurlijk hebben we in Granada een bezoek gebracht aan het Alhambra, een oud Moors paleis.”

Dominique: “Na een weekje Granada zijn we verder getrokken naar Torremolinos. In de vele reisfolders die we hadden ingekeken, werd dit als een soort paradijs beschreven.
Voortdurend mooi weer en prachtige stranden. En dat hebben we geweten. Overdag lekker luieren aan het strand en s’ avonds stappen in de vele discotheken. We kwamen er erg veel Nederlanders tegen.”

Xavier: “Na tien dagen Torremolinos zijn we naar Malaga gereisd, waarvandaan we het vliegtuig namen naar Schiphol. Onze vakantie zat er op. Al met al een fantastische reis.”