Background image

terug

Verslag Gran Canaria

bron 1
Verslag van Hans Avontuur over Gran Canaria

Verslaggever Hans Avontuur heeft een aantal plaatsen bezocht op Gran Canaria. Hij deed zich voor als een agent van de Betonpolitie. Hij keek waar je als toerist wel of niet op vakantie zou moeten gaan. Hij deed er onderzoek op vier verschillende dagen op meerdere plaatsen. Hieronder staan het door hem gemaakte kaartje en zijn verslag.

Gran Canaria



bron 2
Verslag van Hans Avontuur

Dag 1
Playa del Inglés: de ooit moderne en vooruitstrevende hotels en shoppingcentra zijn nu het domein van bitterballen, ‘Bratwurst’ en goedkoop vermaak. Platgooien en opnieuw opbouwen!
San Augustin: vergane glorie. Kan met de sloop meegenomen worden.

Dag 2
Fataga: uitstekend alternatief voor een strandvakantie. Oase van rust in het bergachtige binnenland.
Puerto Rico, Patalavaca, Arguineguín, Taurito: om verdrietig van te worden. De lelijkheid is overal aan de kust te zien. En toen de stranden op waren, zijn er gewoon nieuwe gemaakt met zand uit Cuba en de Bahama’s.

Dag 3
Agaete: onbetwiste favoriet, wat een heerlijk dorp.
Puerto de las Nièves: rustige, authentieke vissersplaats met twee kiezelstranden en uitstekende restaurants. Toeristen komen er vrijwel niet. Canariёrs komen er vis eten en een wandeling maken, niet meer en niet minder.

Dag 4
Las Palmas de Gran Canaria: verrassende en mooie grote stad. Door de overwegend noordenwind in combinatie met een andere belangrijke, natuurlijke factor op Gran Canaria is er hier wel vaak slechter weer dan in het zuiden van het eiland.