Background image

terug

Vraag 1

Dit examen bestaat uit 4 opdrachten.
Lees voor elke opdracht eerst de informatie en maak de opdrachten wanneer dat wordt aangegeven.

Verplaats je in de volgende situatie en bedenk daarbij dat als er in een opdracht 'je', 'jij' of 'jou(w)' staat, je telkens je eigen naam en/of adres en/of postcode en/of woonplaats en/of geboortedatum en/of geboorteplaats moet vermelden.

Bij het zoeken naar informatie op internet voor je sectorwerkstuk kom je toevallig op de site www.pleegzorg.nl. Deze website gaat over pleegouderschap en geeft ook aan jongeren informatie over het wonen in een pleeggezin. Er staat onder andere een aardig stripverhaaltje op, gemaakt door iemand die in een pleeggezin woont. Met de strip is een prijs gewonnen. Deze ontdekking wil je graag aan Inge Verspeek doorgeven. Zij is een goede vriendin van jou die volgend jaar eindexamen doet en ze wil graag haar sectorwerkstuk over pleegzorg doen. Jullie e-mailen veel met elkaar en helpen elkaar wel vaker met het huiswerk. Daarnaast kletsen jullie natuurlijk over andere dingen.

Bij deze opdracht gebruik je bijlage: Strip pleegzorg, uit het bijlagenboekje en je formulier gedocumenteerd schrijven.
1 Schrijf in het uitwerkboekje de e-mail aan Inge. Je vertelt hoe het met je gaat en wat je op internet hebt ontdekt. Je maakt duidelijk wat je van het verhaal en van de tekeningen van deze strip vindt. Om Inge alvast een beetje op weg te helpen met informatie over het onderwerp pleegzorg, schrijf je drie problemen op die de striptekenaar duidelijk maakt in de strip. Je vertelt haar natuurlijk ook hoe de beginfase van het maken van jouw sectorwerkstuk is verlopen. Ga daarbij in op fase 1 en 2 van onderdeel 7 van je formulier.
Ga ook in op het gebruik van je logboek (zie 8). Je e-mail bevat ongeveer 150 woorden.
Je schrijft je e-mail in correct Nederlands.

terug

Bijlage(n)

Bij deze vraag worden één of meerdere bijlagen gebruikt.

Bijlage: Strip pleegzorg