Background image

terug

Vraag 30

Inleiding
Als je slaagt voor je eindexamen, mag je met drie vrienden/vriendinnen een paar dagen naar Londen. Jullie hebben afgesproken dat ieder van jullie een verrassingsactiviteit organiseert. Engeland staat bekend om het theedrinken. Daarom heb jij ervoor gekozen om hier iets meer over te weten te komen. Op internet heb je ontdekt dat er in Londen een theemuseum is (zie tekst 4) en dat je daar ook uitgebreid thee kunt drinken. Je kunt zelfs een keuze maken uit verschillende theemenu’s en dat lijkt je wel wat. Vooraf zou je graag een rondleiding door het museum willen krijgen, maar dan in eenvoudig Engels zodat jullie de informatie kunnen volgen. Je vindt het allemaal een beetje duur en daarom wil je weten of jongeren korting krijgen. Het adres is: The Bramah Museum of Tea and Coffee, 40 Southwark Street, London, SE1 1UN, England

Aanwijzingen
Maak een logische alinea-indeling en sla na elke alinea een regel over. Denk aan je eigen adres en dat van het Tea Museum, de datum, aanhef en de afsluiting. (Om je te helpen staat op de volgende pagina een lijstje met adresconventies.)
Gebruik minstens 100 en niet veel meer dan 140 woorden: datum, adres, en aanhef tellen niet mee. Noteer het aantal woorden van de inhoud van de brief links bovenaan de pagina.

Beoordeling
Bij de beoordeling wordt er niet alleen op gelet of je correct Engels gebruikt hebt, maar ook of je brief een goedlopend geheel is. Verder wordt beoordeeld of je alle (10) elementen van de opdracht hebt uitgevoerd. Je mag ook best zelf iets (zinvols) toevoegen, maar let op het aantal woorden.
Succes!

Voorbeelden van conventies voor een ‘formele brief’ (let op: ook andere uitwerkingen zijn mogelijk!)

[adres afzender (je eigen adres!)]
bijvoorbeeld:
Pinksterbloemstraat 63
6845 SR Barendrecht
(The) Netherlands

[datum (Let op: de datum van vandaag!)]
bijvoorbeeld:
23 April 2014
23rd April 2014
April 23, 2014
April 23rd, 2014

[adres geadresseerde]
The Bramah Museum of Tea and Coffee
40 Southwark Street
London
SE1 1UN
England

Opdracht
Schrijf de brief. Maak gebruik van de informatie uit bovenstaande inleiding bij het uitwerken van de volgende 10 punten:

  • Stel jezelf voor (naam, leeftijd, jongen/meisje en land).
  • Vertel met wie en waarom je een aantal dagen naar Londen gaat.
  • Geef aan wat jullie met elkaar hebben afgesproken.
  • Leg uit waarom jij voor het Tea Museum kiest.
  • Vraag of jullie een rondleiding kunnen krijgen en
  • beschrijf wat je wens daarbij is en waarom.
  • Stel je vraag over korting.
  • Geef aan dat je een tafel voor vier wilt reserveren.
  • Vraag hoe lang van tevoren je aanwezig moet zijn.
  • Sluit af met een passende slotzin.