Background image

terug

Vraag 30

Inleiding

Je docent Engels geeft je een foldertje over de BBC (zie voorafgaande tekst), waarin je leest dat het mogelijk is om een rondleiding door de BBC-televisiestudio’s in Londen te maken. Het bijwonen van opnames van populaire tv-programma’ slijkt je heel erg leuk. Je kent de programma’s die genoemd worden niet allemaal, maar iets van muziek of humor is altijd goed.
In de eerste week van juni gaan jullie met een groep van dertig leerlingen en vier docenten een paar dagen naar Londen om het eind van de examenperiode te vieren. Je vraagt aan je docent Engels of deze rondleiding in het programma is in te passen. Die vindt het een goed idee en vraagt of jij, voordat er definitief geboekt kan worden, een brief schrijft waarin je om informatie vraagt en informeert naar korting voor groepen. Gebruik je eigen adres als afzender. Richt je brief aan: Jimmy Kane, BBC Television Centre, Wood Lane, London W12 7R, England

Opdracht
Schrijf de brief aan het in de advertentie genoemde adres en gebruik de informatie uit de inleiding bij het uitwerken van de volgende punten:
  • Stel jezelf voor (naam, leeftijd, jongen/meisje, land).
  • Schrijf hoe je aan de folder komt die je gelezen hebt.
  • Vertel met wie je naar Londen gaat, hoeveel personen dat zijn
  • en waarom jullie gaan.
  • Noem de periode waarin jullie naar Londen gaan.
  • Vraag naar de mogelijkheid om een rondleiding te boeken.
  • Vraag of jullie bij een opname van een programma aanwezig kunnen zijn.
  • Vraag naar de totale kosten en kortingsmogelijkheid.
  • Vraag in je slotzin om een snelle reactie.
Aanwijzingen
Maak een logische alinea-indeling en sla na elke alinea een regel over. Denk aan je eigen adres en dat van de BBC, de datum, de aanhef en de afsluiting. (Om je te helpen staat hierna een lijstje met voorbeelden van adresconventies.)
Gebruik minstens 100 en niet veel meer dan 140 woorden: datum, adres en aanhef tellen niet mee. Noteer het aantal woorden van de inhoud van de brief links bovenaan de pagina.

Beoordeling
Bij de beoordeling wordt er niet alleen op gelet of je correct Engels gebruikt hebt, maar ook of je brief een goedlopend geheel is. Verder wordt beoordeeld of je alle (9) elementen van de opdracht hebt uitgevoerd. Je mag ook best zelf iets (zinvols) toevoegen, maar let op het aantal woorden.

SUCCES!

terug

Bijlage(n)

Bij deze vraag worden één of meerdere bijlagen gebruikt.

Bijlage: Voorbeeld conventies voor een ‘formele brief’