Background image

terug

Vraag 43

Bart en Klazien hebben plannen om hun bedrijf op termijn om te bouwen tot een klimaatneutrale boerderijcamping. Klimaatneutraal houdt in dat de CO2-uitstoot van de camping tot nul wordt teruggebracht door energiebesparende maatregelen en inkoop van duurzame energie.
Bart en Klazien willen dit gaan doen omdat ze milieubewuste mensen zijn, maar ze verwachten dat die stap zeker ook invloed zal hebben op de bedrijfsvoering en het bedrijfsresultaat.

Maak de zinnen kloppend door de juiste woorden te kiezen. Doe het zo: Noteer de getallen (1), (2), (3), (4) en (5) op je antwoordblad. Vul bij de getallen de juiste woorden in. Maak je keuze uit de volgende woorden:
btw - investeringen - maatschappelijke kosten - markt - omzet - ondernemen - risico’s - veranderen - verbeteren - werkloosheid

Let op: niet alle woorden hoeven gebruikt te worden.
De ... (1) … die gedaan moeten worden, zullen op termijn leiden tot lagere bedrijfskosten. Klimaatneutraal … (2) … leidt tot een beter klimaat en daarmee tot verlaging van de …(3) … . Bovendien onderscheidt een klimaatneutrale camping zich op een positieve manier in de …(4) … . Dat zal op termijn leiden tot een stijging van de … (5) … .