In de plooien aan de binnenkant van de maagwand komen bacteriën voor. Deze bacteriën
kunnen daar maagzweren veroorzaken. Vermoedelijk hebben ze ook iets met het
ontstaan van kanker te maken. Maagdarmkanker komt in de westerse wereld steeds
minder voor.
Men vermoedt dat dit te maken heeft met het feit dat men meer producten eet met veel
vezels en zetmeel. Er wordt ook beweerd dat vitamine C maagdarmkanker tegengaat.
Chantal wil een maaltijd met een zo hoog mogelijk vezelgehalte en een zo hoog mogelijk
zetmeelgehalte. Zij heeft de keuze uit de volgende vier gerechten:
gerecht 1: 100 g gebakken vis met een botersaus;
gerecht 2: 100 g salade van ijsbergsla, tomaten en radijs met slasaus;
gerecht 3: 100 g spaghetti met 100 g saus van hamblokjes, tomaten en kaas;
gerecht 4: 100 g chocoladevla met slagroom.
Welke twee gerechten kan Chantal dan het beste kiezen?