Background image

terug

Vraag 7

Johan is na zijn veertigste aanzienlijk dikker geworden. Zijn huisarts raadt hem aan af te vallen.
In een restaurant heeft hij de keuze uit twee dagmenu's:
Menu 1: 150 g aardappelen, 300 g spinazie, een gekookt ei (50 g) en 150 g magere yoghurt.
Menu 2: 200 g macaroni, 75 g kip, 150 g vla en een banaan van 135 g.

Samenstelling en verbrandingswaarde van enkele voedingsmiddelen per 100 g
(naar: Nederlandse Voedingsmiddelentabel)
 eiwittenvettenkool-
hydraten
kalkijzerverbrandings-
waarde
gramgramgrammgmgkJ
aardappelen
banaan
ei
kip
macaroni
magere yoghurt
spinazie
vla
2
1
14
20
4
3
2
3
-
-
10
10
1
-
-
-
19
22
-
-
24
4
1
15
10
10
-
10
-
125
125
125
0,5
0,5
1,2
2,0
0,4
-
3,0
0,1
360
390
620
720
510
130
40
420

Bereken met behulp van de gegevens uit de tabel welk menu Johan het beste kan kiezen.