In de tabel hieronder zijn van een aantal voedingsmiddelen de hoeveelheden
energierijke stoffen en de verbrandingswaarden (per 100 gram) weergegeven.
voedingsmiddel | eiwitten (%) | vetten (%) | koolhydraten (%) | verbandingswaarde (kJ/100 g) |
aardappelen | 2,0 | 0,1 | 19,0 | 355 |
appel | 0,0 | 0,0 | 10,0 | 170 |
bruin brood | 7,9 | 1,5 | 43,0 | 905 |
eieren | 13,0 | 11,0 | 0,0 | 630 |
halfvolle melk | 3,8 | 1,5 | 5,4 | 210 |
haring | 16,0 | 15,0 | 0,0 | 830 |
kaas 40+ | 26,0 | 22,0 | 1,0 | 1275 |
melkchocolade | 9,0 | 32,0 | 51,0 | 2205 |
rundvlees | 20,0 | 13,0 | 0,0 | 825 |
schelvis | 18,0 | 0,5 | 0,0 | 314 |
sla | 2,0 | 0,0 | 1,0 | 50 |
suiker | 0,0 | 0,0 | 100,0 | 1670 |
volle melk | 3,3 | 3,2 | 4,6 | 255 |
wit brood | 8,0 | 1,5 | 46,0 | 960 |
|