Background image

terug

Vraag 3

De docent Nederlands is erg enthousiast over jouw inbreng en besluit om een aantal lessen te besteden aan het onderwerp pleegzorg. In een van die lessen krijgen jullie de opdracht een wervende flyer1) te maken over pleegzorg. De flyers komen op tafels te liggen in het lokaal van Nederlands tijdens de Open Dag. Jullie hopen dat deze actie een aantal nieuwe pleeggezinnen oplevert. De docent heeft een artikel meegenomen, dat je voor de flyer moet gebruiken.

Bij deze opdracht gebruik je bijlage: Pleegzorg helpt kinderen, uit het bijlagenboekje.
3 Maak in het uitwerkboekje de flyer. Bedenk een uitnodigende kop. Je geeft aan hoeveel kinderen jaarlijks uit huis geplaatst worden en welke drie soorten pleegzorg er zijn. Je noteert ten minste drie eigenschappen van goede pleegouders (zie alinea 5). Ook maak je met een argument uit de tekst duidelijk waarom het vinden van nieuwe pleeggezinnen belangrijk is. Maak duidelijk waar geïnteresseerden meer informatie kunnen krijgen.
Gebruik korte, kernachtige formuleringen. Zorg voor een goede bladindeling. Belangrijke woorden schrijf je groot en/of onderstreep je.

terug

Bijlage(n)

Bij deze vraag worden één of meerdere bijlagen gebruikt.

Bijlage: Pleegzorg helpt kinderen die het nodig hebben