Background image

terug

Vraag 2

Op www.pleegzorg.nl kom je ook een artikel over pleegzorg tegen waarin enkele gouden regels voor pleegouders staan (bron 2). Het zijn gedragsregels die voor pleegouders belangrijk zijn in de omgang met hun pleegkinderen. Je wilt deze 'gouden regels' gebruiken voor een discussie bij Nederlands. Je docent heeft je gevraagd om ter voorbereiding op deze discussie een invulformulier te ontwerpen.

Bij deze opdracht gebruik je Bijlage: Gouden regels, uit het bijlagenboekje.
2 Maak op examenpapier een invulformulier ter voorbereiding op de groepsdiscussie. Op het formulier vermeld je het onderwerp van de discussie, jouw motivering van die onderwerpkeuze, je eigen naam en het vak. Verder maak je invulruimte op het formulier voor de volgende onderdelen: de namen van vijf groepsleden, de datum van de discussie en het lokaal waar de discussie plaatsvindt.
Je zorgt telkens dat er voldoende ruimte is om deze gegevens in te vullen.
Ook kies je drie gouden regels (uit bron 2) en noteert die op het formulier. Deze gouden regels neem je dus letterlijk over uit bron 2. Onder elke regel schrijf je een bijbehorend argument. Dat argument haal je uit de tekst die bij de gouden regel staat. Je argument mag telkens niet langer zijn dan één zin.
Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is bij elke gouden regel om een reactie op te schrijven. Het is namelijk de bedoeling dat het discussiegroepje bij elke gouden regel een reactie opschrijft.
Je formulier moet logisch en overzichtelijk zijn.

terug

Bijlage(n)

Bij deze vraag worden één of meerdere bijlagen gebruikt.

Bijlage: Gouden regels