Background image

terug

Vraag 28

Verplaats je in de volgende situatie en bedenk daarbij dat als er in een opdracht ’je’, ‘jij’ of ‘ jou(w)’ staat, je telkens je eigen naam en/of adres en/of postcode en/of woonplaats moet invullen.

Op jouw school is het gebruikelijk om in april een projectweek te houden. Er worden dan activiteiten rond één thema uitgevoerd voor de leerlingen van de derde en de vierde klassen. Die week wordt georganiseerd door een projectteam, bestaande uit drie docenten, drie ouders en drie leerlingen.
Dit schooljaar ben jij één van de drie leerlingen in het projectteam. Het algemene thema is dit jaar: “Weet jij de weg in de computerwereld?”. Jij stelt als onderwerp voor: het gebruik van navigatiesystemen zoals TomTom. Jij hebt gehoord dat je tegenwoordig bij het rijexamen voor het autorijbewijs met een navigatiesysteem moet kunnen rijden. Jij vraagt je het volgende af. Kunnen automobilisten niet meer zonder? Hoe worden navigatiesystemen eigenlijk gemaakt? Hoe worden de digitale kaarten actueel gehouden? Zijn er ook zoeksystemen voor fietsers, bromfietsers, wandelaars?
Dit idee wordt enthousiast ontvangen. Het team vraagt jou om ‘Zoektocht’, een bedrijf in jouw woonplaats dat navigatiesystemen maakt en verkoopt, te vragen om op jouw school een gastles in de projectweek te komen geven. De projectweek wordt gehouden in de kantine van de school, van 25 tot 29 april.

Schrijf een zakelijke brief aan de firma ‘Zoektocht’, ter attentie van de medewerker Voorlichting, de heer Victor Brent. Bedenk zelf een volledig adres.
Dateer je brief op 14 februari 2011. Nodig de heer Brent uit om een gastles in de projectweek te komen geven. Besteed verder aandacht aan de volgende punten:

  • jezelf voorstellen met naam, klas en school;
  • een korte omschrijving van de projectweek op drie punten: inhoud, plaats en tijdstip;
  • drie vragen over navigatiesystemen die de heer Brent zou kunnen beantwoorden in zijn les; je mag de vragen uit het bovenstaande halen, maar je mag ze ook zelf bedenken;
  • meedelen dat gastdocenten op school kunnen lunchen;
  • wijzen op de vergoeding: een boekenbon;
  • een verzoek om snel te antwoorden;
  • meedelen dat jij de contactpersoon voor de school bent.