Background image

terug

Vraag 27

Scholengemeenschap Celsius te Poolgeest verzorgt voortgezet onderwijs voor de gemengde, de theoretische en de kaderberoepsgerichte leerwegen.
Naast onderwijs op hoog niveau wil de school haar leerlingen en medewerkers een veilige en prettige leer- en werkomgeving bieden.
De volledige ontplooiing van de leerling staat hierbij centraal.
Op dit moment zijn wij voor onze leerlingen op zoek naar:
een docent Nederlands M/V
voor 21 lesuren in de week, met ingang van 1 augustus van dit jaar.
De nieuwe docent krijgt eerst een tijdelijke aanstelling voor een jaar. Dit tijdelijk dienstverband kan later worden omgezet in een vast contract.

Solliciteren naar een deel van deze vacature is ook mogelijk.
Reacties op deze vacature kunt u voor 15 april sturen naar het adres:
Scholengemeenschap Celsius, t.a.v. mevrouw J.P. Korteveer,
Zuiderweg 2, 9487 XZ Poolgeest.

Jouw school heeft begin dit jaar deze advertentie voor een docent Nederlands in de krant gezet. Jullie directrice, mevrouw Korteveer, vindt het belangrijk dat leerlingen meebeslissen over de gang van zaken binnen de school. Zij heeft dan ook besloten dat in de sollicitatiecommissie, die met kandidaten gesprekken voert, deze keer niet alleen bestuursleden en docenten worden benoemd, maar ook twee leerlingen uit de examenklassen.
Leerlingen die in deze sollicitatiecommissie willen zitten, moeten een brief schrijven aan mevrouw Korteveer. In die brief moet het volgende aan de orde komen:

  • de reden waarom jij in de sollicitatiecommissie wilt zitten
  • hoe oud de nieuwe docent volgens jou moet zijn en de reden voor die leeftijd
  • of de nieuwe docent een man of een vrouw moet zijn en waarom
  • hoe de nieuwe docent volgens jou moet lesgeven
  • één andere eis die jij stelt aan de nieuwe docent Nederlands en je reden daarvoor.
Het lijkt jou leuk om een docent Nederlands uit te kiezen. Je wilt dan ook graag een plek in de sollicitatiecommissie. Daarom schrijf je mw. Korteveer een brief.

Schrijfopdracht
Schrijf de brief aan de directrice, mevrouw J.P. Korteveer. Ga in op bovengenoemde punten. Het adres vind je in de advertentie. Je dateert de brief op 2 april 2007.