Background image

terug

Vraag 49

Minister Plasterk en minister Rouvoet willen met beleid komen om jongeren weerbaarder te maken (dat wil zeggen eigen grenzen te leren stellen) tegen seksueel geweld en vrouwonvriendelijke beelden in de media.
De ministers willen het media-aanbod voor jongeren veiliger maken door bijvoorbeeld negatieve seksuele beelden van meisjes en vrouwen in televisieprogramma’s en videoclips tegen te gaan.

Stel dat de ministers met voorstellen komen in de Tweede Kamer. Eén van die voorstellen is dat televisieprogramma’s en videoclips eerst getoetst moeten worden door een commissie. Deze commissie bekijkt of de programma’s en clips geen negatieve seksuele beelden van meisjes en vrouwen bevatten. Deze programma’s en clips mogen dan niet worden uitgezonden.

Je mag kiezen: je bent een Kamerlid van een liberale partij of van een christendemocratische partij. Als Kamerlid van een liberale partij ben je tegen het voorstel van de ministers en als Kamerlid van een christendemocratische partij ben je voor het voorstel.


Als Kamerlid schrijf je een reactie op het voorstel van de ministers. Gebruik minstens twee argumenten en gebruik tussen de 55 en 65 woorden.
Doe het zo:
Als liberaal Kamerlid ben ik tegen het voorstel, want/omdat …
of
Als christendemocratisch Kamerlid ben ik voor het voorstel, want/omdat …