Background image

terug

Vraag 8

Drie basisscholen in de Bijlmer gaan samenwerken

De islamitische basisschool As Soeffah in de Bijlmer (Amsterdam) gaat samen met de openbare basissschool De Bijlmerhorst en de levensbeschouwelijke basisschool de Polsstok. Vanaf oktober 2006 zullen de drie basisscholen gehuisvest zijn in één gebouw. Het is voor het eerst in Nederland dat een islamitische basisschool samenwerkt met andere basisscholen.

Het overgrote deel van de leerlingen van de drie basisscholen komt uit een … 1 … milieu. In de buurt is er voor deze kinderen weinig aan … 2 ….
Met de samenwerking wordt voor adjunct-directeur Blijleven van De Polsstok een droom werkelijkheid: “Iedereen heeft de mond vol van … 3 …, tegelijkertijd zijn velen bang voor islamitische basisscholen. Deze samenwerking moet alle barrières wegnemen.”

Naast bijvoorbeeld openbare, katholieke en protestants-christelijke basisscholen komen er tegenwoordig ook vaker islamitische basisscholen voor.
Dat er echter niet altijd sprake hoeft te zijn van duidelijk gescheiden basisscholen op grond van levensbeschouwing, blijkt onder andere uit de tekst.
De tekst is echter niet volledig.
Wat moet worden ingevuld bij respectievelijk 1, 2 en 3?
1 2 3
A kansarm voorzieningen integratie
B kansarm inburgering integratie
C kansrijk inburgering segregatie
D kansrijk voorzieningen segregatie